lauantai 14. toukokuuta 2011

5 more weeks

Viikot vierivät ja enää on viisi viikkoa jäljellä. Opiskelu maistuu ja vapaa-aika menee aika pitkälti läksyissä. Pakko lisätä yksi kuva tähän väliin. Yks päivä sain pikkuapurin läksyjen tekoon. :)


Host-perheeni Sophie-kissa

Onneksi on viikonloput ja sillon ehtii tehdä muutakin kun kouluhommia. Eilen päätettiin koulun jälkeen lähteä luokkakavereitten kanssa lähteä vähän irrottelemaan. Kaikki niin tarvitsi muuta ajateltavaa kun koulua ja kokeeseen valmistautumista. Ensin suunnattiin The Old Spaghetti Factoryyn (joka on edelleen yks mun lemppariravintola täällä!). Se ei pettänyt tälläkään kertaa, ihan hullun hyvää ruokaa ja hyvää palvelua.
Sen jälkeen mentiin mun henk.koht. lempparipubiin. The Gambie sijaitsee Gastownissa, ja on ihan paras paikka istuskella, syödä, juoda, tavata uusia ihmisiä, katsoa lätkäpeliä yms! En edes muista koska olisin viimeeksi ollut istumassa iltaa kavereitten kanssa pubissa. Oli ihan mahtava ilta. Gambie oli täynnä porukkaa ja meininki oli jees. Kuvat eiliseltä oli aika karseita, mutta laitan nyt ainakin pari. Toi eka kuva on vähän vanhempi, mutta siinä näkyy vähän kuvaa minkä tyylinen paikka se on. Ja tossa tokassa kuvassa on mun luokkakavereita Hollannista ja Sveitsistä.



Huomenna on muuten Canucksien peli. Ne on nyt jo kolmannella kierroksella, ja nämä seuraavat pelit on Western Conferencen finaalipelejä. Jos ne tolta kierrokselta pääsee jatkoon, niin ne on NHL:n finaalissa. Voin kertoa, että koko Vancouver räjähtäis sen jälkeen - meno on jo nyt pelien aikana ja jälkeen niin hurjaa!

Niin ne vaan Leijonatkin pääsi MM-lätkäfinaaliin. Ja finaali vielä Ruotsia vastaan. Vähänkö olisi huippua olla Suomessa ja järkätä kisakatsomo pystyyn kotona tai kavereitten luona. Ja totta kai voiton jälkeen lähteä juhlimaan! ;) Mun host-perhe kyllä lupasi kattoa pelin mun kanssa täällä ja kannattaa Suomea. Saa nähdä miten leijonamiehistön käy, pidetään peukut pystyssä!

3 kommenttia:

  1. Ja voittohan sieltä Suomelle tuli! Ollaanko sitä kovasti juhlistettu siellä Kanadanmailla? Oon tässä jo jonkin aikaa lueskellut tätä sinun blogia mielenkiinnolla. Hyviä juttuja oot kyllä tänne kirjotellu ylös! Itselläkin on pyörinyt mielessä että sinne Kanadan suuntaan voisin pyrkiä lukio-opintojen jälkeen, mutta sinne on aikaa vielä tovi. En ehkä kielikoulun muodossa olisi lähdössä sinne, mutta en ole sitäkään vaihtoehtoa pois sulkenut. saakos esittää muutaman kysymyksen ihan mielenkiinnosta? elikkäs semmosta kysyisin että paljonko suurinpiirtein tuolle sinun opintovuodelle kertyy hintaa omat menot poislukien? ja että saitko jostain rahoitusapua, stipendejä tms? kiitti kovasti jos viitsit vastailla.

    VastaaPoista
  2. Hei Niina!

    Voittohan sieltä tosiaan tuli, ihan mahtava juttu. On niin hienoa olla suomalainen. ;)
    Itse en hirveesti juhlistanut, kun ei oikein tehnyt mieli yksin juhlia. Totta kai minä hehkutin asiaa täällä isäntäperheeni ja kavereideni keskuudessa. Mutta muuten taitaa juhlinnat jäädä sinne kesäkuulle kun palaan Suomeen.

    Totta kai kysymyksiä saa esittää! :) Vastaan parhaani mukaan.

    Elikkä hinnasta. Mitähän tää kaiken kaikkiaan maksoi. Mie lähdin järjestön (EF) kautta. Kurssi, vakuutukset, lennot yms. maksoi yhteensä pyöreesti jotain 10.000€. Mie olen tosiaan täällä sen 9 kk, ja host-perheestä mun ei tarvinnut maksaa mitään, koska tää on mulle entuudesta tuttu perhe. Eli jos tarvitset majotuksen niin sitten se totta kai maksaa enemmän.
    Onhan tää aika hintavaa hommaa, mutta samalla pitää muistaa että tällanen vuosi on tosi ainutlaatuinen kokemus ja tällasta kokemusta on vaikea mitata rahassa.

    Hain apurahaa Kymin 100-vuotissäätiöltä ja sieltä sain jonkin verran avustusta, mikä oli tosi hieno juttu. Eli suosittelen ehdottomasti hakemaan paikallisilta järjestöiltä apurahaa. Tällasiin ulkomaavuosiin niitä yleensä saa ihan mukavasti.

    Jos sua ei kielikoulu-homma kiinnosta, niin suosittelen harkitsemaan esimerkiksi Au Pair -hommaa. Perheitä saa hommattua itse netistä, tai sitten voi järjestön kautta hakea. Ne vuodet tulee kyllä huomattavasti halvemmaksi, koska silloin sulle yleensä maksetaan palkkaa.
    Työskentely jossain työpaikassa on myös yksi vaihtoehto, mutta ne työlupa-asiat Kanadaan on aika monimutkaisia. Joten toi Au Pair olis tosi paljon helpompi.

    Kannattaa myös muistaa, että jos haet AMK:aan tai Yliopistoon Suomessa, niin sieltä pääsee myös vaihto-opiskeluvuosille nykyään tosi helposti ja saa samalla opiskelu/työkokemusta ulkomailla.

    Kanadaa kyllä suosittelen ehdottomasti. Täällä on Suomen kanssa tosi paljon yhtäläisyyksiä, mutta kuitenkin tosi paljon eroavaisuuksia eli varmasti oppii uuttakin. Ihmiset täällä on tosi mukavia ja ystävällisiä, ja kanadan englanti on ainakin mun mielestä aika helppoa ymmärtää (kun ei oo mitään tosi vahvaa aksenttia).

    Suosittelen! :) Ja hei pistä ihmeessä lisää kysymyksiä jos tulee mieleen jotain. Vastaan tosi mieluusti.

    terveisin, Armi

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon noista vastauksista. oli tosi hyödyllisiä! mulle tulee varmaan vielä miljoona kysymystä mieleen niin pistän tänne sitte niitä sitä mukaa :)

    VastaaPoista