maanantai 16. toukokuuta 2011

ONNEA SUOMI!

Nämä on niitä päiviä kun haluisi olla Suomessa niin kovin että melkein itkettää. Eilen kun katsoin Suomen peliä netistä niin vaikka olin ihan huippufiiliksissä siitä pelistä ja erityisesti lopputuloksesta, niin samalla väkisin koko ajan mietti, että minkälaista olisi olla koti-Suomessa juuri nyt: pitää kisakatsomoa kavereitten/perheen kanssa, lähteä kadulle juhlimaan ja mennä Helsinkiin kultajuhlaan. Se olis ollu ihan uskomattoman siistiä.

Niinhän siinä vaan kävi että LEIJONAT veivät MM-kullan! 6 - 1, ja vielä Ruotsia vastaan. Aivan mieletöntä! Ei voi muuta sanoa kun että tätä on odotettu ja että on aivan kaikista parasta olla suomalainen.

ONNEA SUOMI!
 (kuva: Iltalehti.fi)

Jääkiekkotunnelmissa täällä siis mentiin eilen, ei ainoastaan Leijonien voiton takia vaan myös Vancouver Canucksien takia. Vancouver Canucks on siis edennyt jo kolmannelle kierrokselle Playoffseissa. Jos ne tällä kierroksella voittaa San Jose Sharksit niin ne on Stanley Cup -finaalissa. Canucksit on viimeeksi päässeet näin pitkälle 17 vuotta sitten, joten meininki täällä on sen mukainen. Muuten, tällä kierroksella halvimmat liput peleihin on jotain 450 dollaria, elikkä jotain päälle 300 euroa. Ja ne on siis halvimmat liput!
Eilen mentiin illalla pubiin kavereitten kanssa katsomaan peliä. Kanadalaiset on vaan niin kiekkokansaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Pelin jälkeen kaduilla näkyi vain sinipaitaisia faneja, jotka löivät yläfemmoja toisilleen ja kirkuivat niin paljon kun kurkusta lähti. Vaikka täällä tota kiekkojuhlintaa näkee ihan viikoittain, ni silti mä olisin niin kovin halunnut olla juhlimassa Suomen kultaa. Suomi on kuitenkin aina Suomi! ♥

Sen verran pitää vielä sanoa, että täällä Pohjois-Amerikassa noi lätkän mm-kisat jää todella pahasti NHL:n Playoffsien varjoon. Ihan jotkut truetrue-lätkäfanit katsoo noita MM-pelejä, mut muuten täällä ollaan tosi tietämättömiä koko turnauksesta. Hyvänä esimerkkinä se, että toi MM-finaali ei tullut telkkarista edes suorana, vaan joku 2-3 tuntia sen jälkeen kun peli oli telkkarissa Suomessa. Onneksi näin sen netistä, ja vielä Antero Mertarannan selostamana. ;)

Ja tänään taas jatkui arki. Tämä ja ensi viikko ovat tosin lyhyitä. Ensi maanantai on täällä pyhäpäivä, koska vietetään Victoria-päivää. Mie olen lähdössä koulun Rocky Mountain Tourille opiskelukavereitten kanssa. Suuntana on siis Albertan provinssi. Luvassa on siis ainakin huippu-upeita maisemia. Vielä kun jaksaa kolme päivää koulussa pusertaa niin sitten on kiva reissu tiedossa. Ja ensi viikko on myös vain neljän päivän viikko. Viikot oikeesti vaan lentää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti