maanantai 2. toukokuuta 2011

Vancouver Island

Vapunjuhlinnat jäi tänä vuonna mun osalta väliin. Vappua ei nimittäin täällä vietetä ollenkaan. Ensi vappua siis odotellessa. No, vappujuhlinnan sijaan tein viikonloppureissun Vancouver Islandille. Mun hollantilaisen luokkakaverin vanhemmat ovat täällä käymässä, joten lähdin kaverini ja hänen vanhempiensa kanssa reissuun. He olivat vuokranneet auton, joten auto otettiin alle ja perjantaina iltapäivällä suunnattiin kohti autolauttasatamaa. Matka autolautalla Vancouverista Vancouver Islandille kesti noin 1,5 tuntia.


Perille päästyä etittiin yösijaa ja satuttiin löytämään semmonen esite, jossa kerrottiin hollantilaisen pariskunnan pitämästä mökistä Sooke-nimisessä kylässä. Sehän sopi kuin nenä päähän kun hollantilaisen perheen kanssa olin liikenteessä. Suunnattiin sinne ja meitä oli siellä vastassa vanha hollantilaispariskunta. Heillä oli upea talo pienen joen rannassa, ja pihapiirissä oli mökki, jonne me majotuttiin. Paikka oli ihan mielettömän kaunis, luontoa joka puolella. Todella mahtava vaihtoehto perinteiselle hotelli-yöpymiselle.




Lauantai vietettiinkin Victoriassa, British Columbian pääkaupungissa ja Vancouver Islandin isoimmassa kaupungissa. Todella kaunis paikka! Sääkin oli mitä parhain, joten nähtiin kyllä kaupungin parhaat puolet - kukkia oli joka puolella, paljon ihmisiä ja kauniita rakennuksia. Kaupunki on todella paljon enemmän Eurooppa-tyylinen kuin esimerkiksi Vancouver.
Yksi kuuluisimmista rakennuksista Victoriassa on Parlamenttitalo. Siitä kuva tässä ensimmäisenä.










Lauantai-iltana hollantilaisystäväni äiti kokkasi meille hollantilaisen illallisen. Kutsuttiin myös mökinomistajat kanssamme syömään. Tarjolla oli perunamuussia, jossa oli lehtisalaattia joukossa, mausteisia lihapullia sekä kastiketta. En varmaan koskaan ennen ollut syönyt perinteistä hollantilaista ruokaa, mutta nyt on sekin koettu. Hyvää oli!!

Sunnuntaina ajeltiin vielä Tyynen valtameren rantaa pitkin ja sen jälkeen suunnattiin takaisin autolautalle. Se autolautta tosiaan oli semmonen paatti, jonne ajettiin autolla sisään ja matkan ajan oltiin siellä kannella ja sisällä olevassa kahvilassa. Ilma oli tosi lämmin ja matka sujui nopeasti auringonlämmössä istuen.
Kerrassaan mahtava viikonloppu!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti