keskiviikko 22. syyskuuta 2010

I ♥ my new life

Olen tosi onnellinen siitä, että asun juuri tässä perheessä. Tuun tosi hyvin toimeen kaikkien perheenjäsenten kanssa ja kaikki ottaa mut tosi hyvin mukaan jokaiseen juttuun. On todellakin iso plussa kun perheessä on omanikäisiä tyttöjä. Tietty saan omiakin kavereita sitten kun koulu alkaa, mutta on tuntunut niin kivalta, että on ihmisiä joiden kanssa viettää aikaa kun ei tunne vielä juuri ketään.

Koulun alkamisesta puheenollen! Mun koulu alkaa torstaina, eli siis ylihuomenna. Menen siis EF:n kielikouluun Vancouveriin opiskelemaan englantia. Meillä on torstai-perjantai semmosta tutustumisjaksoa. Odotan tosi innolla. Ensi maanantaina alkaa sitten oikea opiskelu. Mielenkiintoista nähdä, miten englantia opetetaan englanniksi!
Tein toissapäivänä lähtötasotestin koulun nettisivuilla. Se tuntui suht helpolta, mutta en osaa sanoa miten se oikeasti meni. Jännä nähdä, minkätasoiseen ryhmään minut sijoitetaan. En ole koskaan ollut superhyvä englannissa. Kouluuni tulee kuitenkin hyvin eritasoisia opiskelijoita ympäri maailmaa.

Lauantaina koin mun ensimmäiset kanadalaiset kotipippalot. Mentiin mun host-siskon kanssa sen hyvän ystävän synttärijuhliin. Juhlat oli melko samantyyliset kuin mitä olen Suomessa kokenut. Siellä oli tosi hienot koristelut: mm. terassilla oli ilmapalloja ja nauhoja yms. Tarjolla oli pientä purtavaa (dipattavia kasviksia, sipsejä ...) ja boolia. JA KYLLÄ! Siellä oli myös niitä superhienoja kertakäyttöisiä muovimukeja, joita on lähes jokaisessa jenkkiteinileffassa. Tällä kertaa valkoisia, koska juhlien teema oli musta-valkoinen. Olin ihan fiiliksissä niistä mukeista (:D:D:D).
Oli tosi hauska ilta!

Käytiin tänään mun host-siskon ja parin kaverin kanssa elokuvissa. Se leffateatteri oli ihan uskomattoman siisti. Ensinnäkin se rakennus oli valtava. Siellä sisällä oli tosi upeeta. Katossa ja seinillä oli koristeita, siistejä valoja ja isoja mainoksia tulevista leffoista. Lippujen ostaminen tapahtui sekä automaateista (jos halusi maksaa kortilla) että tiskiltä (jos halusi maksaa käteisellä). Lippuautomaattien ja -tiskin jälkeen siinä oli varmaan kolme tai neljä erilaista pientä kioskia, joista pystyi ostamaan poppareita, hot dogeja, limpparia, karkkia ja vaikka mitä! Siinä samassa aulassa oli tosi monia ovia eri huoneisiin (tai no halleja ne pikemminkin jo oli:D) ja joka huoneessa pyöri eri leffa. Ovien yläpuolella luki aina mikä leffa ja monelta se alkaa. Ovet oli koko leffan ajan auki. Ne huoneet oli ihan hullun isoja! Tosi paljon penkkejä ja se screeni oli kans iso. Mutta tämä kyseinen Surreyn leffateatteri ei kuulemma ollut mitään verrattuna toiseen leffateatteriin, joka ilmeisesti sijaitsee Vancouverissa. Sitä odotellessa....
Leffa, jota käytiin katsomassa, oli nimeltään Easy A (kannattaa muuten ehdottomasti mennä katsomaan sitten joskus kun se Suomeen asti ennättää, tykkäsin hurjasti!!). Siistiä oli myös huomata, että pysyin leffassa koko ajan tosi hyvin mukana vaikken tietenkään ymmärtänyt jokaista sanaa.

Muutenkin olen huomannut, että kuunteleminen sujuu jo paljon paremmin vaikka olen ollut täällä vasta reilun viikon.Yleensä ymmärrän aina mitä mulle puhutaan eikä tarvitse pyytää toistamaan. Puhuminen takkuilee vielä aika pahasti ja huomaan jopa itse tekeväni hirveesti virheitä puhuessani. Yleensä aina ymmärretään kuitenkin mitä tarkoitan, mikä tietenkin on pääasia.
Pian alkaa koulukin, jossa opiskellaan pelkkää englantia koko ajan. Oon niin innoissani, koska luulen, että sitten kehityn vieläkin enemmän joka ikinen päivä. Ja muutenkin, oon niin innoissani koulun alkamisesta. En oo varmaan koskaan elämässäni ollut näin innoissani kouluun menemisestä. Toivon vaan, että tätä motivaatiota riittää koko vuodeksi. Olis ihan huippua olla englannissa ihan superhyvä!

Lopuksi vielä kuva leffateatterista. Mulla ei ollut omaa kameraa mukana, joten en voinut ottaa kuvia sisäpuolelta mutta ens kerralla aion ottaa kameran mukaan ja räpsiä muutamat kuvat. Se paikka oli uskomaton! (vähän toista luokkaa kuin Kino-Kouvo....)

kuva (c) http://www.flickr.com/photos/

1 kommentti:

  1. Hei tätä sun blogia on tosi kiinnostavaa seurata :)) Lj:stä tänne löysin. Tekee itsekin mieli lähteä maailmalle!

    Varmasti ihan huippua, että on kiva perhe ja kivat host -siskot ja eiköhän sieltä koulusta löydy sitten vielä lisää mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia... Ja susta TULEE ihan superhyvä englannissa.

    Pidä oikein kivaa siellä ja toivottavasti koet paljon kaikkea uutta ja jännää. Kirjottele sitten tänne ;D

    - Suska

    VastaaPoista