tiistai 19. lokakuuta 2010

yritin keksiä kivan otsikon, mutta en sitten keksinytkään mitään joten teksti puhukoon puolestaan!

Huhhuh, sain aikamoisen urakan juuri päätökseen. Meillä on koulussa kerran viikossa kirjakerho. Päätin valita kirjaksi Stieg Larssonin The Girl With The Dragon Tattoo (suomalainen versio: 'Miehet jotka vihaavat naisia'). Huomiseksi minun oli määrä lukea noin 130 sivua kirjaa eteenpäin, ja olin tietenkin jättänyt urakan viimeiseen päivään. Yllätin kuitenkin itseni ja todella luin kaikki luvut, jotka minun kuuluikin huomiseksi lukea. Kirja ei ole mikään helpoin pysyä mukana, varsinkaan vieraalla kielellä. Kirjassa on todella paljon eri henkilöitä ja välillä olen ollut ihan solmussa. Ei kuitenkaan tee mieli luovuttaa, koska kirja on todella mielenkiintoinen. Suosittelen! (jopa minä voin suositella, vaikken koskaan luekaan juuri mitään...)

Viime lauantaina podin taas aikamoista koti-ikävää. Olisi niin tehnyt mieli ottaa ensimmäinen lento takaisin Suomeen ja nähdä läheisiä. Yritin lenkkeillä ja tehdä kaikkea kotona, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Ajatukset ja huoli läheisistäni Suomessa valtasivat mieleni täysin.
Iltapäivällä lähdin kuitenkin Vancouveriin tapaamaan norjalaista ystävääni. Menimme yhdessä syömään Granville Streetille, ja söimme muuten älyttömän hyvät tortillat! Muutenkin tunnelma Vancouverin keskustassa lauantai-iltana oli aivan ihana! Pikkuhiljaa ikävä Suomeenkin alkoi karista mielestäni ja pystyin taas keskittymään elämääni täällä.

Jäin yöksi ystäväni asuntoon, sillä meillä oli aikainen herätys sunnuntai-aamuna. Sunnuntaina suuntana oli nimittäin USA. Lähdimme koulun järjestämälle shoppailureissulle lähelle Seattlea. Bussi starttasi klo 7:00 ja pian olimmekin jo USAn ja Kanadan rajalla. Olimme siellä hyvissä ajoin, joten pääsimme tarkastukseen nopeasti. Meidän piti täyttää laput, jossa kysyttiin henkilötiedot ja kaikenmaailman kysymyksiä terrorismiin yms. liittyen. Lisäksi otettiin kuva ja sormenjäljet. On kyllä tuo rajanylitys tiukentunut entisestään (viimeeksi kävin jenkeissä seitsemän vuotta sitten). Täytyy vaan todeta, että on vähän toista ylittää rajaa Pohjois-Amerikassa kuin Euroopassa.
Vihdoin Jenkeissä! Ajoimme ensin Seattle Premium Outlet Malliin. Siellä oli hullusti eri merkkien Outlet-myymälöitä, mm. Converse, Vans, Tommy Hilfiger, Guess, Adidas, Puma, Hugo Boss... Niitä oli valtavan paljon! Ja huonon taloudellisen tilanteen vuoksi joka putiikissa oli alennusmyynnit (niin kuin Kanadassakin tällä hetkellä). Hinnat ei siis todellakaan olleet pahoja! Mukaani tarttui mm. uudet kengät, parit farkut, huppari ja pari t-paitaa. Premium Outletin jälkeen ajoimme toiseen kauppakeskukseen. Jenkkien hintataso on huomattavasti halvempi kuin kanadalaisten, joten harkitsen vakavasti Yhdysvaltojen puolelle menemistä kun ensi kerralla tarvitsee ostaa enemmän jotain.
Kotimatka sujui hieman väsyneissä ja sen takia hyvinkin hauskoissa tunnelmissa. Tällä kertaa rajatarkastukset Kanadan rajalla ja pian olimmekin takaisin Vancouverissa. Kotona painuin melkosuoraan nukkumaan. Oli tosi kiva päivä! Ja tässä vähän kuvia reissulta:








Eilen sattui näin jälkeenpäin ajateltuna hauska tapaus. Olin tulossa koulusta kotiin alkuillasta. Odottelin Skytrain-matkan jälkeen bussia Skytrain-asemalla. Luulin, että kaikki bussit tietyltä pysäkiltä menevät kadulle, jossa asun. (aina ovat ainakin ennen menneet!!) No, otin sitten bussin ja huomasin kyydissä ollessani, että bussi kääntyi aivan väärään suuntaan. Oh shit! Painoin totta kai heti stop-nappulaa (tai no täällä on semmoiset stop-vaijerit, josta pitää vetää), mutta bussi jatkoi ja jatkoi matkaa. Bussin ensimmäinen pysäkki oli nimittäin hyvin kaukana Skytrain-asemasta. Sitten olinkin jossain keskellä ei mitään, eikä mitään hajua missä olin. Päätin sitten ottaa bussin takaisinpäin ja samalla yritin kysyä neuvoa paikallisilta. Jäin pois taas jossain aivan oudolla pysäkillä. Kysyin taas neuvoa ja sitten päätin kävellä, koska aloin pikkuhiljaa hahmottaa, missä olin. Ajattelin, että eksyn vaan enemmän jos nyt otan vielä jonkun bussin. Löysin vihdoin ja viimein bussipysäkin, ja tiesin, että siitä lähtevällä bussilla kotiin. Vihdoin kotiin päästyäni tilanne oli lähinnä vain hauska, mutta eipä paljoa naurattanut kun tajusin olevani väärässä bussissa. Olisinhan toki voinut soittaa isäntäperheeni hakemaan minua, mutta suomalainen selviytyjäluonne tietenkin halusi selvitä tilanteesta itse. Oli kieltämättä voittajafiilis kun olin vihdoin kotona!
Tänään luokkakavereillani sitten riitti hauskaa kustannuksellani kun he kuulivat, että olin ottanut väärän bussin ollut totaalisen eksyksissä..... No ei siinä mitään, välillä on ihan tervettä nauraa itselleen. :) :)
Niin ja tosiaan, tänään tarkistin bussinumeron kaksi kertaa ennen kuin hyppäsin kyytiin.

Eipä tällä hetkellä kai sitten muuta! Käytiin viime viikonloppuna taas elokuvissa host-siskoni ja kavereiden kanssa. Tällä kertaa katsomassa Jackass 3D. Eipä olleet 3D-tehosteet erikoisia, mutta leffa oli ihan jees (vaikkakin vähän ällöttävä silloin tällöin..)
Muutamat ovat kyselleet jos voisin kertoa koulustani hieman tarkemmin, joten aion tehdä pian päivityksen, jossa kerron tarkemmin koulustani. Pitää ensin ottaa vielä muutamia kuvia koulustani ja miettiä, mitä kaikkea kertoisin. Mutta palaan siis astialle hyvinkin pian!
Niin, ja jos on jotain aiheita, mistä toivoisitte minun kirjoittavan, niin ideoita saa kommentoida!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti