tiistai 26. lokakuuta 2010

Halloween-viikko

On se vaan jännä miten ystävät lähellä, ystävät kaukana, perhe lähellä, perhe kaukana saavat aina elämän uudestaan hymyilemään. Mulla on myös ollut nyt paljon tekemistä perusarjessa, joten sekin on vienyt mua eteenpäin. Pikkuhiljaa, mutta varmasti sateen jälkeen tulee aina aurinko.

Ensi viikonloppuna täällä vietetään Halloweenia. (Virallisesti siis lokakuun viimeisenä päivänä eli sunnuntaina, mutta taitaa tuo halloweenin juhlinta tänä vuonna jakautua koko viikonlopulle.) Ja sen voi kyllä huomata ihan joka paikassa! Mun isäntäperheen talokin on niin täynnä kaikenmaailman halloween-koristeita. Siihen oikeesti panostetaan! Kävin viime viikolla taas Metrotownissa ja siellä oli kurpitsankaivertajia, joita sai seurata siinä shoppailun lomassa (ne oli ihan uskomattomia!!). Kaupoissa myydään kurpitsoita ja muita halloween-koristeita, halloween-asuja, halloween-aiheisia karkki- ja suklaabokseja, halloween-kortteja... PLUS sitten on lisäksi ihan omia halloween-kauppoja, joissa myydään pelkästään halloween-tavaraa (naamiaisasuja, hattuja, koristeita, tekoverta ym teko-tavaroita, peruukkeja jne.) Halloween on täällä ihan täysin  toista luokkaa kuin Suomessa. Itsekin olen nyt yrittänyt metsästää halloween-asua koulun perjantai-iltana olevaan halloween-juhlaan. Pitkän harkinnan jälkeen päätin, että pukeudun merirosvoksi. Aika kulunut idea, mutta tämä on mun eka oikea halloween joten voin olla ihan mitä tahansa! :)

Lauantaina iltapäivällä lähdin host-siskoni ja hänen poikakaverinsa kanssa käymään paikassa, jota kutsutaan nimellä Pumpkin Patch. ( http://www.aldoracres.com/ ) Paikka oli maatila, joka oli koristeltu halloweenin mukaisesti, eli joka puolella oli kurpitsoita ja muita koristeita. Siellä oli kaikkia mahdollisia eläimiä: possuja, hevosia, lehmiä, vuohia, pupuja, kanoja ja jotain semmosiakin joita en ollu koskaan nähnyt! (jotain lehmäntyylisiä ne oli kuitenkin). Se paikka oli tosi viihtyisä ja siellä oli tosi paljon lapsiperheitä. Oli tosi kiva nähdä vähän toisentyylistä kanadalismeininkiä myös! Lopuksi mentiin semmosen heinäkärrin kyytiin ja meidät vietiin kurpitsa-pellolle. Siellä saatiin valita jokainen oma kurpitsa. Löysin itselleni tosi kivan kurpitsan ja aion kaivertaa sen tällä viikolla yhdessä isäntäperheeni kanssa. Ootan tosi innolla sitä kurpitsankaivertamista, koska sitäkään en ole koskaan aiemmin tehnyt. Niitä malleja on ihan hirveän paljon! Mun täytyy kyllä vaan kiltisti tyytyä johonkin amatöörien malliin.


Joululahjat piti eilen postittaa täältä Suomeen, jos halusi lähettää ne halvemmassa postiluokassa. En ole koskaan ollut näin ajoissa joululahjojen kanssa - haloo nyt on lokakuu! Mutta kyllä on hyvä mieli ettei tarvitse stressata lahjoista juuri ennen joulua. Vaikka tietenkin hommaan sitten jotain isäntäperheelleni. Olin tyytyväinen lahjoihin, joita lähetin perheelleni Suomeen. Ystäville aion lähettää kortteja ja kirjeitä (niillä ei onneksi vielä ole kiire). Olisin niin halunnut lähettää lahjoja kaikille, mutta Kanadan posti on huomattavasti kalliimpi kuin Suomen postijärjestelmä. Tai riippuu kyllä ihan paketista, täällä ne maksut menee ihan ihmeellisesti jotenkin paketin tyypin, koon ja painon mukaan, mutta pääsääntöisesti. Joten päätin, että tuon sitten mahdollisimman paljon tuliaisia kaikille kun palaan Suomeen. Ystävät saavatkin sitten kesälahjoja joululahjojen sijaan! ;)

Kylläpäs ajatus nyt hyppii aiheesta toiseen. Parasta vissiin kaapata The Girl With The Dragon Tattoo taas kouraan ja ohjata ajatuksia sinne suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Moi Armi!
    Täällä elellään lokakuun viimeisiä päiviä. Miulla oli lomaviikko viime viikko. Reissailin vähän sinne sun tänne. Olen nyt innostunut taas neulomaan ja virkkaamaan. 3 kaulaliinaa on nyt menossa, baskerin ja villasukat on tullut jo valmiiksi tänä syksynä. Hartiat saavat kyllä osansa moisesta, koska harrastuksessa on se kääntöpuoli ettei malta lopettaa ja pitää tarpeeksi taukoja. -Uusi loimi olisi myös hankittava kangaspuihin, koska entinen tuki kudottua valmiiksi.--Kyllä aika menee tosiaan nopeasti, joulu on jo täälläkin mielessä, vaikka marraskuu alkaa ensi viikolla. Kiva kuitenki on joulkua ajatella ja sen jälkeen tulevaa kevättä. Ensi yönä kelloja käännetään takviaikaan eli tunti taaksepäin.-- Terkkuja muulta väeltä t: Siru

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Tosi kiva kun laittelet mulle viestiä myös siun ja teijän kuulumisista, tosi kiva kuulla! :) Oi, neulomista ja virkkaamista - ihanaa!
    terkkuja myös teille kaikille!
    -Armi

    VastaaPoista