tiistai 2. marraskuuta 2010

Halloween-viikko, osa 2

Kanadan vuoden toiseksi suurin juhlapyhä, Halloween, on nyt sitten virallisesti koettu. Ja olihan se kyllä hieno kokemus tällaiselle normisuomalaiselle, joka ei juurikaan Halloweenia ole tottunut viettämään. Nyt ollaankin sitten jo takaisin perusarjessa. Näin muuten jo tänään Vancouverin yhdessä kaupassa joulukoristeita, sekä Starbucks-kahvilassa oli otettu käyttöön jo joulumukit. Sieltä se joulu tulee kovaa vauhtia!

Mutta nyt siis takaisin Halloweeniin. Torstai-iltana minulla ja host-siskoillani oli ohjelmassa perinteinen Pumpkin Carving, eli kurpitsojen kaivertaminen. Olin päättänyt etukäteen tehdä perinteisen "pääkallo-mallin", olihan nyt ensimmäinen kurpitsakaiverrukseni koskaan!
Ensin kurpitsalta leikattiin hattu pois. Sen jälkeen koko sisälmys kaiverrettiin tyhjäksi. Sitten aseteltiin valitsema kuva neuloilla kurpitsaan kiinni ja pisteltiin kuvio neuloilla läpi kurpitsan pintaan. Lopuksi leikattiin kuvio irti kurpitsasta. Sitten vain kynttilä sisälle ja taideteokset olivat valmiit! Näin yksinkertaista se oli, mutta kyllä me niitä reilusti yli tunti väkerrettiin. Se oli siistiä!
Tässä pieni kuvasarja aikaansaannoksestani:


Meillä oli perjantaina koulun Halloween-juhlat. Yli 19-vuotiaille oli juhlat Red Room nimisessä yökerhossa ja nuoremmille koululla jonkinlaiset juhlat myös. Itse menin ystävieni kanssa  Red Roomiin. Valmistauduimme juhliin yhdessä norjalaisen ystäväni kanssa. Hän oli tilannut Internetistä Cookie Monster -asun, ja itsehän tosiaan olin hommannut rekvisiittaa merirosvo -asua varten.
Vihdoin oltiinkin jo valmiita ja käveltiin pitkin Granvillea kohti juhlia. Kadut oli täynnä naamiaisasuisia ihmisiä! Ja kun päästiin vihdoin perille baariin, siellä sama meininki jatkui - voisi sanoa, että lähes 100prosenttisesti kaikilla oli jonkinlaista naamiaisasua yllä. Asuja oli kaikenlaisia: merimiehiä, zombeja, lentäjiä, kissoja, pelikortteja, liikennevaloja, jokereita ja vaikka mitä! Baari oli koristeltu halloween-koristeilla ja siellä oli mahdollista saada Halloween-maskeeraus.
Juhlat jatkuivat pitkälle yöhön ja pikkutunneilla kävelimme yhdessä norjalaisen ystäväni kanssa hänen asunnolleen Granvillen läpi. Tiet oli suljettu autoilta, ja autotiet olivat täynnä naamiaisasuisia!

Sunnuntaina 31.10. oli sitten virallinen Halloween. Tämä talo oli täynnä halloween-koristeita. Syötiin perheen kanssa yhdessä illalla ja sitten odoteltiinkin karkki-vai-keppostelijoita. Kyllähän niitä täällä jonkinverran kävi. Host-äitini tosin kertoi, ettei nykyään enää käy niin paljoa lapsia koska vanhemmat eivät uskalla päästää lapsiaan matkaan, sillä on niin myöhä ja lisäksi on ollut kuulemma juttuja, joiden mukaan jotkut ihmiset ovat laittaneet karkkeihin jotain haitallisia aineita. Sääli, että joidenkin pitää yrittää pilata tämä perinne. Sellaiset tilanteet eivät kuulemma kuitenkaan ole tosiaankaan yleisiä.
Ja hyvä tämän jälkeen todeta, että kävinpä minäkin nuoremman host-siskoni kanssa muutamassa talossa trick-or-treat -reissulla. Okei, olin kyllä ihan liian vanha siihen hommaan, mutta kiva kokemus se silti oli!

Ensi viikon torstaina vietetään Remembrance Day (Poppy Day) -nimistä juhlapyhää. Se on vapaapäivä ja päivää vietetään veteraanien ja sodassakaatuneiden muistoksi.
Tämän juhlapyhä näkyy myös katukuvassa: kaduilla näkee nyt muutaman viikon sisällä todella paljon ihmisiä, joilla on punainen kukka (=poppy) vasemmassa rinnuksessa. Olisipa kiva jos Suomessakin olisi joku samantyylinen, kaikkien yhteinen kunnianosoitus sotaveteraaneille.

Kyllä tämä kanadalainen arki on vaan pelkkää juhlapyhää juhlapyhän perään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti