sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Mielessäni Rakas Skandinavia

Torstaina tänne tuli oikea talvi. Aamulla maa oli ihan valkonen ja lunta pyrytti koko päivän. Taidettiinpa norjalaisen ystäväni kanssa todetakin, että säähän oli ihan kuin skandinaviassa! Täällä on yleensä aika leuto talvi eikä juurikaan lunta, joten tämä yksi oikea talvipäivä tietenkin aiheutti kaaosta. Torstaina monet koulut olivat kiinni koska opettajat tai ilmeisesti kukaan muukaan ei päässyt tulemaan sään takia kouluun. Lisäksi radiossa ilmoitettiin lukuisia liikenneonnettomuuksia.
Niin ja hauska oli myös huomata miten säätiedotuksessa huolehditaan ihmisistä; meteorologi ilmoitti kaikki lämpötilat ensin normaalisti ja sen jälkeen kaikki lämpötilat tuulen kera eli että ihmiset varmasti tietävät kuinka kylmä ulkona todellisuudessa on. Lisäksi hän muistutti ihmisiä pukemaan paljon päälle sillä nyt on tosi kylmä!
No, perjantaina satoikin sitten vettä ja kaikki lumet suli pois. Joten se siitä skandinavian säästä!

Perjantaina koulun jälkeen käytiin shoppailemassa Metrotownissa luokkakavereiden kanssa. Monet kaupat olivat pullollaan kaikkia tarjouksia ja alennuksia. Täällä on ollut tosi paljon hyviä tarjouksia pitkin syksyä kuulemma huonon taloudellisen tilanteen takia. Mutta nyt perjantaina tarjoukset olivat ihan superhyviä! Jenkeissä nimittäin vietettiin perjantaina Black Friday -nimistä päivää. Se on kiitospäivän jälkeinen perjantai, joka on ihan mielettömän suuri shoppailupäivä. Ihmiset menevät jo yöllä shoppaamaan tai jonottamaan ja ihmisiä kuulemma oikeesti loukkaantuu tuona shoppailupäivänä kun kaupat on niin täynnä ja ihmiset sekoaa! Ihan hullua! No, joka tapauksessa, Black Friday on jonkin verran valumassa myös Kanadaan, mistä johtuen ilmeisesti perjantaina oli kaikkia niin hyviä tarjouksia. Mukaani tarttui kauan etsimäni talvitakki. Se on ihana!!

Tänään lähdimme suomalaisen opiskelukaverini kanssa käymään Scandinavian Community Centressä (http://scandinaviancentre.org/). Siellä oli suomalaiset joulumyyjäiset, joten pakkohan se oli mennä katsomaan. No porukkaahan siellä oli ihan tosi paljon! Ja oli niin hassua kun kuuli ihmisten puhuvan suomea siellä täällä. Myynnissä oli Marimekkoa, Muumitavaroita, Finlaysonia, Aarikkaa, Suomi-paitoja, koruja, kirjoja ja vaikka mitä! Mun mukaani tarttui levy Fazerin Sinistä, josta muuten pulitin päälle 5 euroa !! Mutta oli vaan ihan pakko ostaa. :D Ja ei oo kyllä koskaan maistunu suklaa niin hyvälle kun nyt! Lisäksi syötiin karjalanpiirakoita ja juteltiin muutamille alunperin suomalaisille. Oli kyllä kiva kokemus! :)


Täällä ollaan jo niin joulutunnelmissa. Talo on IHAN täynnä kaikkia joulukoristeita, vaikka on vasta marraskuu. Toissapäivänähön host-isä tosiaan kokosi joulukuusen! :D No, en valita, mie rakastan joulua! :) Alle kuukausi!

Kanada kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti