sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

St. Patrick's Day (in Canada)

Miulle on tullut yllätyksenä se, että Iso-Britannia vaikuttaa nykyäänkin vielä aika paljon Kanadaan. Kanadahan kuului Englannin kuningaskunnalle monia vuosisatoja sitten, ja sen jäljet vieläkin näkyvät täällä. Tietenkin jo englannin kielessä. Lisäksi uutisissa kerrotaan hyvin tarkasti myös Englannin asioista, mm. nyt tulevista kuninkaallisista häistä on uutisissa ja lehdissä juttua lähes päivittäin. Vaikka Ranskakin on aika suuri osa Kanadan historiaa, ei Ranskan asiat täällä näy läheskään yhtä vahvasti. Tai no tietenkin ranskankieli ranskankielisellä alueella. Ja siis ehkä siellä ranskankielisellä alueella Ranskakin näkyy vahvemmin uutisoinnissa!?
Joka tapauksessa, Brittejen myötä myös Irlanti näkyy täällä jonkin verran. Heti tulee mieleen, että muistan ainakin kolme irlantilaispubia Downtownissa. Viime torstaina oli suuri irlantilainen juhlapyhä. Päivä ei täällä ollut vapaapäivä, mutta päivä on merkattu kalenteriin ja se näkyy katukuvassa. Kyseessä oli siis Pyhän Patrickin Päivä.


Pyhä Patrick oli irlantilainen suojeluspyhimys, jonka ansioksi on nimetty kristinuskon vakiinnuttaminen Irlantiin 400-luvulla. Hänen muistopäivänsä on 17. maaliskuuta, joka tunnetaan Pyhän Patrickin Päivänä. Pyhän Patrickin päivä on Irlannin kansallispäivä, jota juhlitaan, paitsi Irlannissa, myös muualla maailmassa, mm. Yhdysvalloissa ja Kanadassa. 
- Wikipedia

Torstaina siis tosiaan vietettiin Pyhän Patrickin Päivää. Päivä näkyi jo tosi paljon aikaisemmin muutamissa kaupoissa, joissa myytiin vihreää krääsää; hattuja, muovisia kolmiapiloita (alunperin pyhän kolminaisuuden vertauskuva), helminauhoja, paitoja, hiuskoristeita, rusetteja jne! Torstaina olin itse illan kotona, mutta monet kaverit kertoivat, että kaikkien irlantilaispubien edustoilla oli valtavat jonot vihreisiin pukeutuneita ihmisiä. Lisäksi pubeissa totta kai soi irlantilaismusiikkia livenä. Tarjolla oli kuulemma myös vihreäksi värjättyä olutta! :D Vielä nyt viikonloppunakin Downtownissa oli juhlatunnelmaa. Siellä oli jälleen pieniä kojuja, paljon katusoittajia ja ihmisiä pukeutuneina vihreisiin koristeisiin. Tänään aamupäivällä siellä oli myös kuulemma juhlaparaati.

Tänään oli aivan upea ilma. Aurinko paistoi, lämmintä oli arviolta joku +10 ja tuuli oli lämmin, keväinen tuuli! Päätin heti aamupäivästä käydä repäsemässä juoksulenkin. Tuntui niin hyvältä juosta kun oli niin keväistä.
Iltapäivällä kävin kahvilla ecuadorilaisen ystäväni kanssa, joka suuntaa huomenna takaisin kotimaahansa. Kerrassaan ihana tyttö. Ikävä tulee! Kavereiden lähteminen tuo aina semmosen haikean fiiliksen.
Ensi viikolla kouluun tulee taas tosi paljon uusia opiskelijoita, koska "uusi lukukausi" alkaa taas. Mie olen ladannut akkuja Cambridge -kurssia varten. Mie olen valmis ja motivoituneempi kuin varmaan koskaan ennen!!

Have a nice week! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti