torstai 21. huhtikuuta 2011

420

Eilen oli 20.4. Se tarkoitti sitä, että päivän nimi oli four-twenty. Itseäni tuo ei kyllä liikuttanut mitenkään, mutta aina on avartavaa kuulla tommosista uusista jutusta. Koska ainakaan Suomessa en oo koskaan ennen kuullut tosta!?  420 on siis päivä, jolloin pilvenpolttajat kokoontuvat yhteen ja polttavat kannabista yhdessä, isona ryhmänä. Meidän opettaja kertoi, että legendan mukaan 420 sai alkunsa Kaliforniassa, jossa 1970-luvulla jonkinnäköinen ryhmä kokoontui aina kello 4:20 pm (ilmeisesti töiden/koulun jälkeen!?) polttamaan pilveä johonkin tiettyyn paikkaan. Sieltä se on sitten levinnyt muuallekin. Ja kyllähän sitä täällä Vancouverissakin aika näkyvästi vietettiin. Ihmisillä oli kaikkia kylttejä, vaatteissa kaikkia pinssejä/kuvia yms, joissa he ilmoittivat mielipiteensä pilvenpolttamisen laillistmaisesta. Itse tapahtumapaikalla Art Galleryn edessä oli kuulemma aivan mielettömän paljon ihmisiä, telttoja joissa myytiin marihuanaa (tai annettiin ilmaiseksi) ja siellä oli puheita, musiikkia yms. Kävelin koulusta Skytrain-pysäkille, ja sen tapaamisen pystyi haistamaan jo aika kauas! NIIN! Ja sen paikan päällä oli oikeesti sellain järjetön savupilvi.
Mitä poliisi sitten tosta sanoo? No, poliisit on kuulemma paikalla valvomassa tilannetta, mutta eivät he puutu siihen polttamiseen mitenkään. He vain valvovat, ettei tilanne karkaa käsistä.

En itse tosiaan menny paikan päälle, mutta paikallisessa Metro-lehdessä oli muutama lehtijuttu tosta keskiviikkona sekä torstaina, joten otin siitä kuvan ja lisäsin tänne. Klikkaamalla kuvaa saa avattua isompana jos kiinnostaa lukea juttua tosta.


Muutenkin ton pilvenpolttamisen voi täällä haistaa kaduilla vähän väliä, mitä todellakaan Suomessa ei koe. Täällä se on laitonta, mutta eipä poliisi siihen paljoa taida puuttua... Ja niin ikävää kun se onkin, niin toi huumekulttuuri on täällä kuulemma aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Mutta toisaalta, jos ei noista jutuista oo kiinnostunut, niin kyllä niiltä pystyy helposti välttymäänkin.

No mutta se siitä ja nyt sitten jotain ihan muuta!!
Huomenna ollaan lähdössä viikonlopuksi asuntovaunuilemaan mun hostperheen kanssa pääsiäisen kunniaksi. Oon aika innoissani! :) Kelit on ainakin säätiedotuksen mukaan suotuisat.
Palataan siis astialle sunnuntaina tai maanantaina!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

2 kommenttia:

  1. Armi, hei! =) Kiva lukea sun blogia aina, seurailen säännöllisesti sun kuulumisia siellä. Hyvää pääsiäistä! t. Sofia

    VastaaPoista
  2. hei rakas Sofia! Tosi kiva kuulla, että luet mun blogia. :) Toivottavasti täällä on edes jotain mielenkiintosia juttuja. Joskus tosi vaikea miettiä, mistä kirjoittaisi kun kaikkeen on jo niin tottunut. :D
    Pääsiäinen meni jo, joten toivotanpa sulle mitä parhainta vappua! Juhli minunkin puolesta, täällä ei nimittäin vappua vietetä.
    Halauksia!

    VastaaPoista