sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Vancouver Canucks and Playoffs

Paikallinen jääkiekkojoukkue Vancouver Canucks on pelannut hurjan hyvin tällä NHL-kaudella. Playoffsit alkoivat tällä viikolla. Viime keskiviikkona oli Vancouver Canucksien ensimmäinen playoff -peli. Noi playoffsit näkyy ihan hurjan paljon katukuvassa; Ihmisillä on Canucks -pelipaitoja, -huppareita, -t-paitoja, -huiveja, -lippiksiä jne. Autoissa liehuu Canucks-liput (yleensä yksi tai kaksi, mutta näinpä kerran auton jossa oli _kahdeksan_lippua). Bussejen etuosissa vilkkuu teksti "GO CANUCKS GO!" Kauppojen näyteikkunoissa ja toimistojen ikkunoissa on myös aina jotain Canucks-krääsää. Ja huhhuh! Täällä tosiaankin näytetään avoimesti, mikä on se ykköstiimi. Saa nähä jos Cancuksit sattuisivat voittamaan koko Stanley Cupin... meno vois olla aika hurja! Mutta ei mennä asioiden edelle. Hienosti ne vaan kyllä pelaa. Ensimmäisellä kierroksella jo kolme voittoa ja neljä vaaditaan.



Liput noihin playoff -peleihin on aivan järjettömiä. Halvimmat liput Rogers Arenalle on about 150 dollaria. Kanadalaiset tosiaan on hullua jääkiekkokansaa. Ihmiset on valmiita maksamaan ihan hulluja hintoja noista lipuista. Sen sijaan Jenkkejen puolella lippuja voi saada jollain alueilla todalla halvalla. Ennen pelejä Stadiumin edessä on aina valtavan paljon porukkaa kauppaamassa ja ostamassa viimehetken lippuja.
Itse olen tyytynyt katselemaan pelejä kotisohvalta tai pubissa. Pubit on muuten myös aina ihan täynnä kun on peli, joten sinne pitää mennä ajoissa jos haluaa istumapaikan saada.
Mitähän muuta voisin vielä kertoa!? Tosi vaikea kuvailla tota playoff -meininkiä. Se on ihan ainutlaatuista.

Tähän väliin kiinnostuneille vielä vähän välttämättömintä lätkäsanastoa englanniksi:
forward = hyökkääjä
defenceman/defender = puolustaja
goalie = maalivahti
assist = syöttö
period = erä
intermission  = erätauko
body check = taklaus
score = tehdä maali
face off = aloitus
hat trick = hattutemppu (kun yksi pelaaja tekee kolme maalia yhdessä pelissä)
zamboni = jääkone (joka hoitelee kaukalon aina erätauoilla)
penalty = rangaistus
power play = ylivoima
shorthanded = alivoima
overtime = jatkoaika
rebound = kun maalivahti torjuu ja syöttää kiekon takaisin peliin
penalty shot = rangaistuslaukaus
rink = kaukalo

Loppuun vielä yksi todella vanha lätkäbiisi, jonka jokainen täällä tietää. Tai jokaisen ainakin pitäisi tietää....
(toivottavasti linkki toimii tällä kertaa)

1 kommentti:

  1. no nyt oli kyllä sellainen lätkäbiisi, jonka jopa minä, lätkästä ei sitten niinkun niin mitään ymmärtävä juntti tietää :D

    VastaaPoista