tiistai 4. tammikuuta 2011

Talviaktiviteetteja

Heippahei! Se ois nyt sitten 2011. Ihan uskomatonta! Uusi vuosi ja uudet kujeet - vai mitä!? No, miun elämäni jatkuu täällä kaukana Kanadassa. Vielä reilu 5 kuukautta aikaa nauttia tästä. Ja sen aion myös parhaani mukaan tehdä!
Jotenkin vasta viime aikoina on oppinut sillai täysillä nauttimaan tästä. Totta kai mä vieläkin joskus mietin sitä kun pääsen kotiin ja kun perhe on vastassa ja kun näkee kaikki kaverit ja saa ostaa kaupasta salmiakkia ja mennä saunaan vaikka joka päivä ja ja ja. Mutta jotenkin vasta viime aikoina oon oppinut vähentämään Suomen miettimistä ja keskittymään täysillä elämään täällä. Voiskohan sitä sitten sanoa että vihdoin olen täysin kotiutunut ja sopeutunut!?

Uusivuosihan meni hyvin pitkälti suunnitelmien mukaan. Oltiin täällä miun host-perheen kotona ja tänne tuli kaikkia ystäviä kylään. Miun yksi koulukaveri tuli myös, mikä oli hirmukiva juttu! Monet miun opiskelukaverit menivät takaisin kotimaihinsa joululoman ajaksi, mutta muutamat jäivät tänne, mm. juuri tuo hollantilainen tyttö, jonka kanssa vietin UV:n. Yhdessä host-perheeni ja ystävien kanssa söimme ja joimme pitkälle yöhön. Tarjolla oli kaikkea pikkunaposteltavaa, voisin laittaa vaikka kuvan kun en enää itsekään muista mitä kaikkea tarjolla oli. Käytiin myös porealtaassa keskellä yötä. Oli niin kiva kun oli tosi viileä yö ja taivas oli ihan kirkas. Mie vaan niin rakastan tota noiden ulkoporeallasta. Se on niin loistava saunan korvike! Ai niin, vielä piti syömisistä mainita: Kaikista huipuin juttu (mun mielestä) oli suklaaputous! :D Siihen sitten oli tarkoitus dippailla mansikoita, mutta kun ei niitä kuulemma löytynyt mistään kaupasta niin dippailtiin sitten hedelmiä ja millon mitäkin, välillä pelkkää suklaata! :D Niin tosiaan, mansikoita saa täällä pääsääntöisesti ympäri vuoden kaupasta, koska ne tulee usein Jenkeistä tänne.
Vuosi ei tänä vuonna vaihtunut rakettejen paukkuessa. Tai no oli mun host-perheellä semmosia ihan pieniä paukkuja, joita räjäyteltiin pari. Mutta siis toi rakettihomma on mun ymmärtääkseni kiellettyä täällä nykyään, ilmeisesti niiden vaarallisuuden ja vahinkojen takia. En oikeesti nähnyt yhtään kunnon rakettia missään. Ilmeisesti Vancouverin ihan ydinkeskustassa oli jonkinlainen ilotulitus, en kyllä itse asiassa ole siitäkään ihan varma. Mutta joka tapauksessa, naapurustoissa ei raketteja räjäytelty. Raketit kuuluu täällä enemmänkin Halloweeniin ja Canada-dayhin (1.7.) Että tämän suhteen tosi erilainen Uusivuosi.


Viime aikoina oon harrastanut muutamia talviaktiviteetteja. Viime viikolla käytiin parin koulukaverin kanssa luistelemassa Robson Squaressa. Se on semmonen luistelupaikka aivan keskellä ydinkeskustaa. Se on niin kuin ulkona, mutta siinä on semmonen katos. Tosi kiva paikka! Tosin siellä oli ihan liikaa porukkaa. Mutta siellä luisteltiin, tai no lähinnä liu'uttiin väenpaljoudessa, reilu tunti ja sen jälkeen mentiin kanadalaiseen kahvilaan, Blenziin, kaakaoille.  Tässä vielä muutamia kuvia siltä reissulta:


Eilen puolestaan lähdin hostsiskojeni ja parin kaverin kanssa talvikeskukseen. Lumilautailu- ja laskettelumahdollisuudet Vancouverissa ja sen läheisyydessä on muuten ihan mahtavat! Mutta me päätettiin tällä kertaa mennä tuubimäkeen. Mentiin Seymour -nimiseen talvikeskukseen, joka on vuoristojen keskellä, Pohjois-Vancouverissa. Kyllä siinä Kanada näytti taas parhaita puoliaan kun ajeltiin vuoristoteitä lumen keskellä kohti keskusta ja aurinko paistoi. Tuubimäessä oli tosi paljon porukkaa, kun sää oli mitä mainioin! Tuubeilla viiletettiin muutama tunti alas mäkeä ja hissillä ylös. Tänään aamulla sen kyllä tunsi ihan joka lihaksessa!! Hieno talvikokemus! Harmittaa kun ei ollut kameraa matkassa, ne maisemat oli oikeesti niin upeita. Mutta pyysin host-siskoani nappaamaan puhelimella yhden kuvan. Tässä:


Se siitä tällä kertaa. Ens kerralla taas lisää juttuja. Viettäkää kiva loppiainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti