sunnuntai 12. joulukuuta 2010

1/3 takana (could you believe it!?)

Tulin tänne tasan kolme kuukautta sitten. Ei kyllä uskoisi! Muistan mun lähdön kuin eilisen. Kolme kuukautta on pitkä aika, mutta kyllä se vaan on mennyt nopeasti!

Eilen vietimme tosiaan Suomi-juhlia luokkakavereideni kanssa Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Aluksi olimme kaverillani. Suomihengessä mentiin koko ilta - siniset muovimukit, sinivalkoista väriä vaatteissa, kynsilakoissa yms., suomalaista musiikkia, Suomen liput maalattu poskeen jne! Oli ihan tosi kiva ilta luokkakavereiden kanssa. Kaikista hauskinta oli kun lähdettiin käymään pubissa niin kuinka Suomen liput meidän poskissa herätti huomiota. Siinä sitten selitettiin, että ollaan juhlimassa Suomen itsenäisyyspäivää. Ja kyllä pari kertaa hymyilytti kun porukalta tuli niin hauskoja kommentteja:
"Eiks toi ookkin Norjan lippu?"
"Siis itsenäisyyspäivä? Hä? Siis tulitte itsenäiseksi mistä?" (tälle henkilölle oli hyvin hankalaa tajuta, että jotkut maat viettävät itsenäisyyspäivää kansallispäivän sijaan, ja että joillekin maille itsenäisyys ei ole itsestäänselvää) 
"Onnea SUOMI!"
"Suomesta? Tiiätkö Sami Salon?"
"Mikä teidän joukkue on?" (tämä henkilö luuli, että Suomen lippu on jonkin NHL-joukkueen logo.............)
Illan päätteeksi mentiin takaisin kaverilleni, käytiin uimassa ja yritettiin saunoa. Sauna vaan oli niin pirun hidas lämpenemään, että eipä siellä kunnon löylyjä saatu aikaseksi joten päätettiin vaan painua nukkumaan!

Vika viikko koulussa starttaa huomenna. Sen jälkeen meillä on kolmen viikon joululoma - ihanaa! Miulla ei oo mitään suunnitelmia lomaks, joten aion vaan nauttia. Vois vaan tulla vähän talvisemmat kelit. Täällä sataa vettä lähes poikkeuksetta ihan joka päivä! Koulukavereitten kanssa kutsutaankin tätä paikkaa Raincouveriksi. Nauttikaa te siellä Suomessa, kuulin että siellä on aika runsaasti sitä lunta! :D

Eilen aamulla iski ihan hurja koti-ikävä. En olekaan pitkään aikaan potenut mieletöntä koti-ikävää. Niin se vaan joskus pääsee yllättämään. Mulla koti-ikävä iskee aina sillon tällön, usein viikonloppuna kun ei ole koulua niin on aikaa vaan ajatella ja pysähtyä. Onneksi se menee yleensä aina ohi päivässä. Mutta pitää vaan ajatella, et olis huolestuttavaa jos ei potis minkäänlaista koti-ikävää.
Tämän päivän pyhitinkin täysin juttelemaan perheelleni ja ystäville Suomessa. Se helpotti kummasti! Oli aivan ihana taas jutella ajan kanssa rakkaille ihmisille. Nykytekniikka se vaan on ihmeellistä. Mie olen täällä about 7500 kilometrin päässä, mutta silti pystytään kommunikoimaan kameran välityksellä ja muutenkin pitämään yhteyttä.

Ei mulle nyt ole tällä viikolla tapahtunut oikein mitään erikoista. Halusin vaan rustailla! Reilun viikon päästä tehdäänkin sitten jo joulupäivityksiä! :)

Ps. Mun päässä soi Popedan Ukkometso. On niin ikävä viime kesän mökkireissuja huippuystävien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti